Jogurtový zeleninový šalát
1 šalátová uhorka, 4 malé cibuľky, 2 paradajky, 2 poháre bieleho jogurtu, zelená petržlenová vňať, kôpor, 1 ČL mletej rasce, mleté biele korenie, soľ
Ako na to:Uhorku nakrájajte na veľmi tenké kolieska, jadrá odstráňte a kolieska uhorky rozštvrťte. Pridajte malé cibuľky nakrájané nadrobno, osoľte, premiešajte a odložte do chladu na 30 min. Potom zmes dajte do misy, pridajte olúpané rozštvrtené paradajky, zbavené jadier, nasekanú zelenú petržlenovú vňať, kôpor a zľahka premiešajte. Jogurt rozmiešajte a nalejte na uhorkovú zmes, ktorú osoľte, okoreňte rascou, mletým bielym korením a odložte do chladničky asi na 1 hod. Podávajte studený, ozdobený čerstvým kôprom a s chlebom natretým maslom.