Tradičná kapustnica

Potrebujeme:

250 g údeného mäsa, 400 g kyslej kapusty aj so šťavou, cibuľa, strúčik cesnaku, 60 g údenej slaniny, 150 g domácej klobásy, 200 ml smotany, 30 g hladkej múky, červená paprika, soľ

Ako na to:

Údené mäso dáme variť do 1 l horúcej vody, po hodine pridáme kapustu aj so šťavou, nadrobno posekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a všetko spolu varíme domäkka. Slaninu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme nakrájanú klobásu, mletú papriku, opražíme a všetko spolu vmiešame do kapustnice. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme do kapusty, zamiešame a krátko povaríme. Údené mäso vyberieme, pokrájame na malé kúsky a vrátime späť do kapusty.

23.12.2007

Podobné recepty