Medovníky
40 dkg hladkej múky, 16 dkg práškového cukru, 6 dkg Hery, 2 vajcia, 10 dkg medu (4 PL), 1/2 ČL škorice, klinčeky, 1 ČL sódy bikarbóny
Poleva: 1 bielko z vajíčka, práškový cukor
Z prísad vypracujeme cesto, ktoré necháme stáť minimálne 1 hodinku. Odležané cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 0,5 cm a formičkami vykrajujeme tvary. Tie ukladáme na tukom vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vo vopred predohriatej rúre prudko upečieme do ružova. Pečieme pri 200-210 °C cca 5 minút.
Poelva: Do misky vložíme jedno bielko a pomaličky pridávame práškový cukor. Miešame a pridávame cukor, až kým nevznikne vláčna hmota. Ňou napĺňame igelitový sáčok, na ktorom si spravíme drobnú dieročku v rožku a perníky ozdobíme.