Mozzarellové bagety
4 bagety, 200g pomazánkového masla, 1/4 lyžičky provensálského korenia, 4 menšie paradajky, 1/2 hlávkového šalátu, 1 malý zväzok rukoly, 2 balíčky mozzarelly, 1 lyžicu olivového oleja, 1 lyžičku sušenej bazalky, trochu soli, trochu mletého korenia
Ako na to:Bagety rozkrojte pozdĺž na polovicu. Pomazánkové maslo dobre premiešajte s provensálským korením. Paradajky, hlávkový šalát a rukolu opláchnite pod vodou a nechajte odkvapkať. Spodný diel bagety natrite ochuteným pomazánkovým maslem. Paradajky s mozzarellou nakrájajte na plátky a odkvapkaný hlávkový šalát rozoberte na jednotlivé listy. Kolieska paradajok položte na vrstvu pomazánkového masla a zľahka ich pokvapkajte olivovým olejem. Na paradajky dajte plátky mozzarelly, ktorú posypte sušenou bazalkou a ochuťte soľou a mletým korením. Navrch položte rukolu a nakoniec všetko priklopte druhou polovičkou bagety.