Oblaky
15 dkg Hery, 1/4 litra vody, štipka soli, 15 dkg hladkej múky, 6 ks vajíčok
Plnka: 35 dkg kryštálového cukru, 1 l mlieka, 3 sáčky pudingu Zlatý klas, 12,5 dkg masla
Na ozdobu: 0,5 l šľahačky, 2 stužovače na šľahačku, čokoládová poleva
Cesto: Heru rozpustíme v 1/4 litra vody a pridáme štipku soli. Pridáme 15 dkg hladkej múky, povaríme, až sa odlepuje cesto od dna. Odstavíme, do vychladnutého pridáme po jednom 6 vajec. Každé dobre vymiešame. Cesto rozdelíme na dve plechy, rozotrieme a upečieme v dobre vyhriatej rúre.
Plnka: 35 dkg kryšt. cukru rozpustíme na karamel, odstavíme, zalejeme 1/2 litra mlieka a varíme až sa karamel rozpustí. Pripravíme si 1/2 litra mlieka a 3 Zlaté klasy. Keď karamelové mlieko začne vrieť, vlejeme to doň a uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí vmiešame 12,5 dkg masla a natierame na 1 cesto.
Vyšľaháme 2 šľahačky a 2 stužovače. Natrieme na krém a zakryjeme druhým plátom. Pokvapkáme čokoládou.