Rybie ragu so šošovicou

Potrebujeme:

4 porcie
25 dkg tuniaka, 25 dkg šošovice, 2 stonky zelera, 4 paradajky, 2 kocky zeleninovej polievky, 2 lyžice oleja, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 klinček, mletý koriander, 1 stonku materinej dúšky, 1 bobkový list, 1 zväzok petržlenu, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Jednu cibuľu nakrájame na kocky, do druhej vsunieme klinček. Rybu nakrájame na dlhé, tenké plátky. Stonku zeleru nakrájame. Paradajky ošúpeme a pomliaždime. Necháme zovrieť 1 liter vody a rozpustíme v ňom polievkové kocky. Na oleji do zlatista upečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, zelerové stonky a rybu, pričom masu často miešame. Pridáme paradajky, zeleninovú polievku, koriander, materinu dúšku, bobkový list, petržlen, cibuľu s klinčekom a ochutíme soľou a čiernym korením. Necháme zovrieť a pridáme aj šošovicu, ktorú sme predchádzajúci deň namočili do vody. Zakryjeme a varíme dovtedy, kým šošovica nezmäkne.

05.02.2008 | autor:

Podobné recepty