Pizza
3 veľké pizze
300g hladkej múky, 15-20 g droždia, malá lyžička kryšt. cukru, 2 PL soli, pod+a potreby mierne teplé mlieko
Do misy dáme múku, uprostred vytvorime ,,jamku" do ktorej spravíme kvások - drozdie zalejeme teplým mliekom a posypeme cukrom. Keď droždie vykvasí (asi za 10 min) do múky pridáme soľ, olej a trocha mlieka (asi 200 ml). Začneme spracovávať cesto. Postupne podľa potreby pridávame mlieko, aby bolo cesto vláčne. Po umiesení cesta posypeme múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Po vykysnutí ešte premiesime a vytvoríme približne 3 rovnaké kôpky na dosku. Posypeme múkou a necháme znova vykysnúť. Po vykysnutí dáme na pekáč a roztiahneme na tenkú pizzu. Potrieme olejom, suroviny kladieme už podľa fantázie a chuti.