Údené mäso s hnedou omáčkou

Potrebujeme:

300 g údeného bravčového karé, soľ, nové korenie, bobkový list, 1 cibuľa, 1 dcl oleja, 50 g medu, 20 g paradajkový pretlak, 50 g sušených húb, 20 g sušených sliviek, 300 g zemiakov, 20 g čerstvej pažítky

Ako na to:

Údené karé dáme variť do vody spolu so soľou, novým korením, bobkovým listom a sušenými hubami. Varíme podľa veľkosti mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme med, paradajkový pretlak a zalejeme s vývarom z mäsa. Omáčku necháme variť až nám začne hustnúť a pridáme do nej sušené slivky a huby z vývaru. Krátko povaríme, mäso prelievame omáčkou a podávame s uvarenými a roztlačenými zemiakmi s pažítkou.

17.05.2008

Podobné recepty