Kapustnica so zemiakovým chlebom

Potrebujeme:

Kapustnica: 1 kg kyslej kapusty, 3 dkg sušených hríbov, 2 nožičky klobásy (domáca papriková), 40 dkg údeného bravčového mäsa, čierne korenie, bobkový list, 3 strúčiky cesnaku, soľ alebo polievkové korenie, 2 – 3 lyžičky mletej rasce, surový postrúhaný zemiak, kyslá smotanu
Zemiakový chlieb: 0,5 kg hladkej múky, 2 varené zemiaky, 1 KL soli, 2 KL nemletej rasce, 2 KL octu, 1 kocka droždia, štipka cukru, 3 dcl vody, olej na potretie

Ako na to:

Precedenú kapustu zalejeme vodou. Pridáme čierne korenie, rascu a bobkový list. Pridáme hríby, údené mäso a klobásy. Varíme cca 1 hodinu, ktorú využijeme na prípravu chleba. Pridáme cesnak, zahustíme zemiakom, dosolíme podľa potreby. Podávame vo vydlabanom chlebe, zajedáme striedkou. Môžeme dochutiť lyžicou smotany.
Postup na výrobu chleba: Z droždia, cukru a vody urobíme kvások. Múku, zemiaky, soľ, rascu a ocot zmiešame. Pridáme kvások. Zamiesené cesto necháme kysnúť, potom ho rozdelíme na 2 bochníky. Rúru predhrejeme na 200 C.

17.05.2008

Podobné recepty