Čertovské kura
500 g kuracích pŕs, 100 syru mozarella, 2 mäsité papriky červené, 1 mäsitá paprika zelená, 6 rajčín, 1 viazanka mladej cibuľky, 1 hlavička cesnaku, 1 dcl červeného vína, 1 väčší rajčinový pretlak, chilli papriky, olivový olej, maslo, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, bazalka, mäta, cukor, tabasco, muškátový orech, ako príloha bageta
Ako na to:Kuracie prsia nakrájané na tenké plátky osolíme, okoreníme a sprudka osmažíme na panvici, v ktorej sme rozplálili olej a maslo. Do výpeku potom pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, rajčiny nakrájané na malé kúsky, víno a chilli paričky takisto nakrájané na malé kúsky. Ďalej pridáme rajčinový pretlak. V miske si zmiešame bazalku, nakrájanú petržlenovú vňať a mätu. Polovicu z tejto zmesi pridáme do omáčky. Do omáčky potom ešte dáme aj soľ, cukor, čierne korenie, tabasco a nastrúhaný muškátový orech. Varíme ju asi tridsať minút. Do plechu uložíme kuracie mäso, zalejeme ho omáčkou, navrch uložíme kúsky syru mozarella a všetko ešte posypeme zvyšnou zmesou byliniek. Krátko zapečieme. Podávame s bagetou.