Staroslovienská pochúťka
0,5 kg surových zemiakov, 100 g hrubej múky, 100 g kyslej kapusty, 100 g oravskej slaniny, soľ, mletá červená paprika, 1 menšia cibuľa, mleté čierne korenie, rasca, 300 g bravčového karé
Ako na to:Z nastrúhaných zemiakov a múky urobíme cesto. Do vriacej slanej vody hádžeme halušky. Po uvarení vyberieme. Medzitým na panvici smažíme na menšie kúsky nakrájanú slaninu a cibuľu. Pridáme opláchnutú a na menšie kúsky pokrájanú kapustu, osolíme, okoreníme. Pridáme uvarené halušky a dobre premiešame. Rebierko naklepeme a natrieme pastou, ktorú pripravíme z lyžice oleja, pretlačeného cesnaku, soli, korenia a papriky. Mäso usmažíme a položíme na kapustné strapačky.