Fazuľový šalát s cesnakom
200 g farebnej fazule, 100g bielej fazule, 150 g anglickej slaniny, , Marináda:, 5 PL oleja, 1 PL vinného octu, 5-7 mesiačikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL majoránky, 1 ČL oregana, ½ ČL tymianu, ½ ČL rozmarínu
Ako na to:Fazuľu prepláchnite a namočte cez noc do väčšieho množstva vody. Neosolené varte asi 2 hod., pred varom ich trochu osoľte, sceďte, pridajte orestovanú nakrájanú anglickú slaninu. Ešte do teplého základu vmiešajte marinádu (z oleja, octu, roztlačeného cesnaku so soľou, majoránky, oregana, tymianu, rozmarínu a korenia). Šalát nechajte pri izbovej teplote niekoľko hodín naležať.