Čipkárskô
3 l studenej vody, 1 kg hovädzieho mäsa, 2 stredné cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 3 petržleny, 1 kaleráb, 0,5 kg zemiakov, 1 lyžica bravčovej masti, soľ, paprika, rasca, mleté čierne korenie
Tlapke: polohrubá múka, vajíčko, voda, soľ
Do vody dáme variť mäso nakrájané na kocky, cibuľu nakrájanú na štvrťky a cesnak. Keď to začne vrieť, pridáme soľ, papriku, rascu a korenie. Na miernom ohni varíme do polomäkka. Vtedy pridáme mrkvy nakrájané na kocky, rovnako aj petržlen a kaleráb pridáme nakrájaný na kocky. Keď zelenina zmäkne pridáme zemiaky, takisto nakrájané na kocky. Na záver dáme do pokrmu lyžicu bravčovej masti a natrhané tlapke.
Tlapke: Z polohrubej múky, vajíčka, vody a štipky soli vyrobíme cesto, to rozvaľkáme a natrháme na menšie kúsky, ktoré necháme oschnúť. Až keď sú dostatočne vysušené, pridávame ich do polievky.