Jánošikova šibenica
100 g bravčového karé, 100 g kuracích pŕs, 50 g oravskej slaniny, 50 g domácej klobásy, 1 čerstvá paprika, 1 čerstvá rajčina, kečup, hladká múka, vegeta, soľ, mletá červená paprika, olej
Ako na to:Mäso naklepeme, nakrájame na rovnaké kúsky. Osolíme, okoreníme, mäso osmažíme zo všetkých strán. Mäso potom napichujeme striedavo na pripravený hák, prekladáme ho klobáskou a slaninkou. Na výpek z mäsa dáme smažiť nakrájanú zeleninu. Keď trochu zmäkne, mierne ju posypeme hladkou múkou a pridáme kečup. Osolíme, pridáme vegetu, červenú mletú papriku a zalejeme vodou. Zamiešame, povaríme, pridáme šibenicu, zakryjeme a podusíme. Počas dusenia mäso otáčame. Podávame napríklad s varenými zemiakmi.