Bravčové rizoto
500 g bielej dlhozrnnej ryže, 500 g bravčového pliecka, 1 konzerva sterilizovaného hrachu, 100 g syru na strúhanie, soľ, korenie, mletá červená paprika, 3 rajčiny, 3 papriky čerstvé, rasca, 1 lyžica rajčinového pretlaku, vegeta, 1 cibuľa
Ako na to:Uvaríme ryžu. Na oleji osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu, rovnako na menšie časti pokrájané bravčové mäso, podusíme. Pridáme červenú papriku, soľ, rascu, mleté čierne korenie, na drobno pokrájané rajčiny a papriky. Pridáme rajčinový pretlak. Všetko podlejme vodou a dusíme, pokiaľ mäso nie je mäkké. Posypeme vegetou, pridáme uvarenú ryžu, sterilizovaný hrášok bez vody, dobre premiešame a odstavíme.