Kysnuté koláče Báleše

Potrebujeme:

0,5 kg polhrubej múky, 300 g masla, 1 čerstvé droždie, 1 vajíčko, 0,.5 l mlieka, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica kryštálového cukru, citrónová kôra, slivkový lekvár, práškový cukor

Ako na to:

Kvások zarobíme tak, že do polovice pripraveného mlieka dáme droždie, kryštálový cukor a štipku múky. Kým začne kvások kysnúť pripravíme si z múky, rozpusteného masla, citrónovej kôry, vajíčka a vanilkového cukru základ, do ktorého pridáme kvások. Všetko spolu dôkladne vypracujeme a necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta tvarujeme placky, ktoré opekáme na platni z oboch strán. Za tepla ich natierame maslom a slivkovým lekvárom. Môžeme ich ešte posypať aj práškovým cukrom.

19.05.2008

Podobné recepty