Oravská kapustnica

Potrebujeme:

1 kg kyslej kapusty, 0,5 kg údeného bravčového mäsa s kosťou, 0,5 kg bravčového mäsa s kosťou, 50 g rajčinového pretlaku, 20 g sušených húb, 6 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, majoránka, mletá červená paprika, vegeta, soľ, hladká múka, 1 dcl kyslej smotany, 0,5 dl smotany na šľahanie, 1 cibuľa, bravčová masť, 100 g domácej klobásky

Ako na to:

Kapustu prepláchneme a nakrájame na menšie rezance a dáme variť. Pridáme obe mäsá, aj s kosťou, rajčinový pretlak, korenie, soľ a opláchnuté huby. Varíme do zmäknutia mäsa. Mäso potom vyberieme, nakrájame a dáme späť do polievky. Zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Na bravčovej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú klobásu, posypeme mletou červenou paprikou a vlejeme do hotovej kapustnice. Na záver dochutíme majoránkou a vegetou.

19.05.2008

Podobné recepty