Zapekané kuracie prsia so špargľou a nivou
300 g kuracích pŕs, 100 g sterilizovanej špargle, 100 g syru Niva, 2 plátky Eidamu, soľ, 2 dcl mlieka, mleté čierne korenie, vegeta, sójová omáčka, hladká múka
Ako na to:Kuracie mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou a prudko osmažíme na rozpálenom oleji. Pred dokončením pridáme špargľu, aby sa oteplila. Na druhú panvicu dáme variť mlieko, do ktorého pridáme nastrúhaný syr niva. Povaríme. Pridáme kuracie prsia, špargľu a necháme spolu podusiť. Hotový pokrm servírujeme tak, že na tanier mäso, na neho uložíme špargľu, polejeme nivovou omáčkou, a kým je jedlo horúce položíme naň ešte plátok syra. Podávame s hranolkami.