Zapekaný karfiol s ryžou

Potrebujeme:

250 g ryže, 1 stredne veľký karfiol, 2 menšie cibule, 3 dcl rajčinového pretlaku, 250 g údeného tofu syra, cesnak, olej, vegeta
Šalát: 300 g uhoriek na šalát, šalátový olej, cukor, ocot, soľ, mletá červená paprika

Ako na to:

Na oleji osmažíme ryžu, zalejeme ju vodou, pridáme vegetu a zakrytú varíme. Karfiol rozdelíme na čo najmenšie ružičky a osmažíme na už predsmaženej a nadrobno nakrájanej cibuli. Pridáme rajčinový pretlak, vegetu, krátko dusíme a hneď po dovarení pridáme ešte aj pretlačený cesnak. Keď karfiol trochu vychladne pridáme nastrúhaný tofu syr. Ku karfiolu primiešame aj uvarenú ryžu a v zapekacej miske pečieme asi tridsať minút. Pred podávaním ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Uhorkový šalát: Nastrúhané uhorky zalejeme zmesou vody, oleja, octu, cukru, prípadne soli. Ozdobíme mletou červenou paprikou.

20.05.2008

Podobné recepty