Šampiňónové lassagne
250 g cestovín lassagne, 500 g bielej hlávkovej kapusty, 1 kg čerstvých šampiňónov, 300 g strúhaného syra, bešamel, biele víno, soľ, mleté čierne korenie, bazalka, olej
Ako na to:Kapustu nakrájame na rezance, podlejeme vodou, pridáme soľ, korenie, víno a dusíme do mäkka. Šampiňóny nakrájame, podlejme vínom a restujeme. Scedíme zo šťavy, ktorú pustili. Rovnako kapustu scedíme zo šťavy, ktorú pustila. Potom zmiešame kapustu, šampiňóny a bešamel, podľa potreby pridáme soľ, bazalku a korenie. Na vymastený plech uložíme prvú vrstvu cestovín, na ne dáme plnku, na plnku syr, opäť cestoviny, plnku syr. Navrch cestovín natrieme bešamel, nasypeme syr a dáme zapiecť.