Sviečkové rezy alla Panna

Potrebujeme:

400 g hovädzej sviečkovice, 1 cibuľa, olivový olej, 1 smotana na šľahanie, 1 konzerva sardelových očiek s capari, 1 strúčik cesnaku, 100 g drvených rajčín, soľ, biele mleté koreni

Ako na to:

Mäso nakrájame na plátky zhruba centimeter hrubé, jemne ho poklepeme prstami, osolíme, okoreníme. Prudko ho opečieme na rozpálenom olivovom oleji. Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, nakrájaný cesnak a sardelové očká, z ktorých sme vybrali capari. Ďalej pridáme drvené rajčiny, podľa potreby osolíme, okoreníme, necháme prejsť varom a zalejeme smotanou. Keď omáčka vrie, pridáme mäso, aby sa chute spojili. Na záver pridáme capari. Odporúčame podávať s varenými zemiakmi.

20.05.2008

Podobné recepty