Hroznový šalát s kuracím mäsom
300 g modrého hrozna, 300 g zeleného hrozna, 100 g naklíčenej sóje, 1 viazanička šalotky, 1 červená cibuľa, 3 lyžice vínneho octu, 7 lyžíc slnečnicového oleja, 4 kúsky kuracieho mäsa, 2 lyžice masti, soľ, korenie
Ako na to:Hrozno očistíme, rozpolíme a zbavíme jadierok. Očistenú šalotku nakrájame na kolieska, červenú cibuľu nakrájame na kocky. Klíčky prepláchneme vo vody a necháme dôkladne odkvapkať. Všetky tieto druhy ovocia a zeleniny zmiešame a zalejeme zálevkou pripravenou z octu, štipky korenia, soli a oleja. Dôkladne premiešame a necháme postáť asi dvadsať minút. Osolené a okorenené mäso opražíme na rozpustenej masti. Podávame ho nakrájané na tenké plátky a s pripraveným hroznovým šalátom.