Sviečková na smotane

Potrebujeme:

1 kg falošnej sviečkovej, 100 g údenej slaniny, 1 väčšia cibuľa, 5 veľkých mrkiev, 3 veľké petržleny, 1 veľký zeler, 1 smotana na šľahanie, 1 kyslá smotana, bobkový list, nové celé korenie, čierne celé korenie, soľ, cukor, vegeta, horčica, citrón, brusnice

Ako na to:

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Na nej zo všetkých strán osmažíme mäso prešpikované slaninou. Pridáme korenia a bobkový list. Krátko podusíme. Keď pridáme nakrájanú zeleninu, opäť dusíme, pokiaľ zelenina nepustí šťavu. Zalejeme vodou a v tlakovom hrnci varíme asi štyridsaťpäť minút. Potom mäso vyberieme, nakrájame na plátky. Do šťavy pridáme obe smotany, horčicu, cukor a dôkladne rozmixujeme. Podávame s kysnutou knedľou.

17.05.2008

Podobné recepty