Makrela na grile
Potrebujeme:
4 stredne veľké makrely, 2 dcl červeného vína, kockový cukor, 2 PL dijonskej horčice, celé čierne korenie, tymián, rozmarín, bobkový list, soľ, zemiaky, petržlenovú vňať
Ako na to:V miske dobre premiešame najemno rozdrvený cukor, červené víno, horčicu, korenie, bylinky a soľ. Umyté makrely naplníme bobkovým listom, potrieme ich z oboch strán pripravenou vínovou omáčkou a necháme odležať. Potom ich opäť potrieme omáčkou a opekáme na vopred rozohriatej panvici – 10 minút z každej strany. Hotové ryby podávame s čerstvými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.
17.05.2008
Podobné recepty
Kurča so slaninou a paradajkami na grile, Grilované kuracie prsia, Grilované sardinky, Morská belica na taliansky spôsob, Grilovaný rybí špíz, “Tagliata di Manzo” s grilovanou zeleninou, pečené zemiaky na rozmaríne, Sladké špízy, Filety z lososa na bylinkovom masle, Steak z lososa na bylinkovom masle, Grécka makrela