Kuracie prsia s arašidovou omáčkou
600 g kuracích pŕs, soľ, biele korenie, arašidové maslo, ryža, avokádo, hydinový bujón, cukor, solamyl
Ako na to:Kuracie prsia zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na vopred rozohriatej panvici. Arašidové maslo dáme do hrnca, podlejeme hydinovým vývarom, necháme rozpustiť a privedieme do varu. Dochutíme soľou a cukrom. Ak je vriaca omáčka riedka, môžeme ju zahustiť solamylom. Avokádo rozdelíme na polovice, vyberieme z nich jaderníky a vydlabeme. Dužinu nakrájame na malé kocky a polovicu z nich vložíme do arašidovej omáčky, ktorú už nevaríme. Druhú polovicu dužiny vmiešame do uvarenej ryže. Hotovú omáčku plníme do vydlabaného avokáda a s ryžou podávame k mäsu.