Pečená krkovička so zemiakmi
1 kg krkovičky, 20 dkg tvrdého syra, 1 kyslú smotanu v kelímku, 1,5 kg zemiakov, 2 malé alebo 1 veľká cibuľa, soľ, čierne mleté korenie, olej
Ako na to:Syr nastrúhame a zmiešame so smotanou. Očistené zemiaky nakrájame na hrubšie plátky. Na pekáč alebo plech dáme olej, polovicu pripravených zemiakov a polejeme ich polovicou syrovo – smotanovej zmesi. Krkovičku nakrájame na plátky a prudko osmažíme z oboch strán. Pridáme nakrájanú cibuľu, soľ a korenie a pridáme k zemiakom. Na vrch naukladáme zvyšné zemiaky a polejeme druhou časťou zmesi. Všetko prikryjeme alobalom a vložíme do vopred rozohriatej rúry. Pečieme necelých 20 minút, potom odstránime alobal a ešte mierne zapečieme. Podávame s tatarskou omáčkou.