Šalviové medailóniky na špíze s čerstvou grilovanou kukuricou
600 g bravčovej panenky, 100 g šalvie, 200 g údeného bôčika, 200 g tenkých plátkov údenej prerastenej slaniny, olivy plnené paprikou, kukuričné šúľky, olej, maslo, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Bravčovú panenku nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky, osolíme, okoreníme a na každý medailónik položíme dva šalviové listy. Plátky bôčika ovinieme okolo medailónikov tak, aby šalviové lístky nepopadali. Medailóniky a olivy striedavo napichneme na špíz, opečieme na vopred rozohriatej panvici a na záver asi 10 minút dopečieme v rúre. Kukuričné šúľky necháme odkvapkať, potrieme maslom a opekáme spolu so slaninou asi 10 minút. Ak je kukurica čerstvá, opekáme dlhšie - približne 15 minút. Podávame s medailónikmi.