Slepý guláš
1 kg zemiakov, 4 papriky, 4 rajčiny, 4 veľké cibule, 1 kg zelenej fazuľky, 500 g veľkej fazule, 100 g sušených hríbov, 400 g sterilizovaných hríbov, polievkové korenie magi, paprikový krém, gulášový krém, slepačí alebo hovädzí bujón, feferónky, čerstvé hrušky, soľ, olej alebo bravčová masť
Ako na to:Na rozpálenom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme sušené huby, ktoré sme predtým namočili do studenej vody. Nasledujú na kocky nakrájané zemiaky, mrazené huby a zelená fazuľka. Ďalej pridáme liter vývaru, po zmäknutí zemiakov pridáme aj nakrájané rajčiny a papriky. Dochutíme podľa potreby všetkými pripravenými ingredienciami. Na záver pridáme ešte nakrájané čerstvé hrušky. Slepý guláš môžeme podávať s chlebom, cestovinou alebo ryžovými rezancami.