Pivný chilly guláš so žemľovými knedľami
600 g hovädzieho predného mäsa (alebo výber z krku), 200 g cibule, 200 g bravčovej masti, červená paprika sladká, chilly papričky, 50 g cesnaku, zemiaky, vývar, pivo tmavé
Žemľové knedle: 6 žemlí, mlieko, 2 vajcia, kápia, soľ, strúhanka, petržlenová vňať
Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhané zemiaky a dusíme vo vlastnej šťave. Keď mäso zmäkne pridáme chilly papričky, podlejeme vývarom a dochutíme tmavým pivom.
Žemľové knedle: Do mlieka namočíme nakrájané žemle, pridáme vajcia, nakrájanú kápiu, soľ, petržlenovú vňať, vyformujeme guľky a dáme variť na približne 20 minút.