Liaty medovník

Potrebujeme:

500 g hladkej múky, 1 vajce, 7 PL oleja, 1 vrecko kypriaceho prášku do medovníka, 250 ml mlieka, 1 PL medu, 250 g cukru, rôzne druhy sušeného ovocia, vlašské alebo lieskové orechy

Ako na to:

Do misky preosejeme hladkú múku, pridáme vajce, olej a kypriaci prášok. Mlieko mierne zohrejeme a rozpustíme v ňom med a cukor. Všetko spolu zmiešame a ručným šľahačom vyšľaháme hustejšie cesto, do ktorého pridáme pokrájané sušené ovocie a orechy. Takto pripravené cesto vylejeme do vymastených a múkou vysypaných srnčích chrbátov. Ak chceme na prípravu použiť plech, vyšľahané cesto naň rovnomerne rozlejeme a nožíkom predkreslíme štvorce, ktoré vyzdobíme sušeným ovocím.

17.05.2008

Podobné recepty