Boršč ála Kuštár

Potrebujeme:

2 stredne veľké cvikle, 3 – 4 zemiaky, 1 cibuľa, 4 mrkvy, 3 petržleny, 2 strúčiky cesnaku, sladká biela, červená, prípadne kvasená kapusta, 2 veľké paradajky, kyslá smotana, bujón, 10 dkg masla, vegeta, majorán, biele korenie, maggi, vínny ocot

Ako na to:

Časť cvikle nakrájame na kocky, zvyšok postrúhame. Mrkvu, paradajky, petržlen, zemiaky, kapustu a cibuľu nakrájame na kocky. Ošmahneme na masle na panvici, aby sa zelenina nerozvárala. Do vriacej vody dáme cviklu a varíme 15 – 20 minút. Pridáme zeleninu a varíme ďalších 10 – 15 minút. Dochutíme vegetou, majoránom, bielym korením a maggi. Pred podávaním pridáme lyžičku vínneho octu a podľa chuti kyslú smotanu.

14.05.2008

Podobné recepty