Losos s ananásom
100 g malých kukuričných šúľkov, 2 PL slnečnicového oleja, 1 červená cibuľa pokrájaná na kolieska, 1 oranžová paprika, 1 zelená paprika, 450 g filé z lososa bez kože, 1 KL mletej papriky, 225 g odkvapkaných kociek ananásu z konzervy, 100 g sójových klíčkov, 2 PL kečupu, 2 PL sójovej omáčky, 2 PL stredne suchého sherry, 1 PL kukuričnej múčky alebo maizeny
Ako na to:Malé kukuričné šúľky prekrojíme napoly. Na predohriatej panvici rozohrejeme slnečnicový olej, pridáme cibuľu, papriku a kukuričné šúľky a 5 minút opekáme. Lososa pokrájame na tenké rezance a dáme do misy. Posypeme paprikou a potrasieme, aby sa mäso dobre obalilo. Potom ho vložíme na panvicu, pridáme ananás a opekáme ďalšie 2 – 3 minúty, kým mäso nie je mäkké. Pridáme sójové klíčky a opäť potrasieme. Kečup zmiešame so sójovou omáčkou, sherry a kukuričnou múčkou. Zmes nalejeme na panvicu a miešame, kým omáčka nezhustne.