Studená rebarborová polievka
0,5 kg rebarbory, 100 g bazalky, 150 g kryštálového cukru, 1 dcl rumu, čerstvé kiwi, vanilková zmrzlina, celá škorica, klinčeky, mentolový sirup, majzéna, soľ
Ako na to:Očistenú rebarboru nakrájame a uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali škoricu a klinčeky. Krátko povaríme, potom vyberieme a mixérom rozmixujeme. Pridáme bazalku, cukor a soľ. Opäť krátko povaríme, zahustíme majzénou a dochutíme rumom. Trošku čerstvej bazalky, ktorú sme si odložili, zmiešame s ľadovou drťou a mentolovým sirupom. Ľadovú zmes pridáme do vychladnutej polievky, do ktorej na záver priložíme a vanilkovú zmrzlinu a ozdobíme plátkami čerstvého kiwi.