Kalamáre plnené špenátom

Potrebujeme:

800 g čerstvých kalamárov (sépie) aj s nožičkami, 150 g mrazeného listového špenátu, 100 g nastrúhaného suchého chleba (striedka), 4 vajcia, olivový olej, korenie, soľ, petržlenová vňať

Ako na to:

Z dôkladne umytých a vyčistených kalamárov odrežeme nožičky, vyberieme chrupavku. Nožičky nakrájame na zhruba centimetrové kúsky, ktoré asi desať minút smažíme na olivovom oleji. Ďalších päť minút ich necháme podusiť. Pokiaľ vychladnú pripravíme si zmes, ktorou budeme kalamáre plniť. Do rozmrazeného špenátu pridáme nastrúhaný chlieb, soľ, korenie, petržlenovú vňať a vychladnuté uvarené nožičky. Pridáme vajcia a zmes dôkladne zamiešame. Plníme ňou telá kalamárov, avšak iba do dvoch tretín. Uzavrieme ich špáradlami, uložíme na plech, potrieme olivovým olejom a pečieme štyridsaťpäť minút pri teplote 160 stupňov. Podávame s chlebom.

14.05.2008

Podobné recepty