Soté z hovädzieho mäsa na zelenej paprike so šampiňónmi
800 g hovädzieho mäsa z roštenky, 1 stredne veľká cibuľa, 2 veľké zelené papriky, 1 konzerva šampiňónov alebo rovnaké množstvo sušených húb, 1 smotana na šľahanie, 1 feferónka, olej, soľ, čierne korenie
Ako na to:Mäso nakrájame na rezance, cibuľku usmažíme na oleji, pridáme na drobno nakrájanú zelenú papriku, osmažíme, pridáme nakrájané mäso a narýchlo osmažíme. Osolíme, pridáme čierne korenie, feferónku, šampiňóny alebo namočené sušené huby. Zmes podlejeme vývarom a udusíme do mäkka - v tlakovom hrnci stačí dusiť 5 minút. Takto upravené mäso zalejeme sladkou smotanou na šľahanie. Podávame s ryžou, hranolkami, cvikľovým alebo hlávkovým šalátom, prípadne s miešaným zeleninovým šalátom.