Domáci gyros

Potrebujeme:

500 g roštenky, 50 g čerstvého zázvoru, 200 ml oleja, soľ, cesnak, plnotučná horčica, korenie Gyros, korenie Garam Masala, maizena, 500 g arabského chleba, 500 g čerstvej farebnej papriky, 250 ml kyslej smotany, strúhaný chren v sladkokyslom náleve, 1 viazanička jarnej cibuľky, 1 viazaničku reďkovky, 100 g syru Eidamu

Ako na to:

Roštenku nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme, pridáme strúhaný zázvor, pretlačený cesnak, lyžicu horčice, korenie Gyros a Garam Masala, lyžicu maizeny, dobre zamiešame a necháme krátko odležať v chladničke. Umyté papriky osolíme, potrieme olejom a dáme piecť do rúry s teplotou 250 C, kým sa nespečie šupka. Po vychladnutí šupku spolu s jaderníkmi odstránime, dužinu najemno nakrájame a dochutíme soľou a citrónovou šťavou, prípadne čerstvou bazalkou. Mäso prudko opečieme na panvici. Arabský chlieb v rúre zohrejeme, prekrojíme na polovicu a každú plníme mäsom, pečenými paprikami, nadrobno nasekanou cibuľkou a reďkovkou a strúhaným syrom. Podávame so smotanou ochutenou chrenom.

14.05.2008

Podobné recepty