Rybie závitky plnené hubami a olivami
500 g ryby, soľ, biele korenie, 1 citrón, olivový olej, 100 g šampiňónov, 100 g hlivy ustricovej, 100 g čiernych olív, kapary, 2 vajcia, 250 ml smotany na šľahanie, 200 ml bieleho vína, 150 g masla, 100 g koriandrovej alebo petržlenovej vňate, 4 veľké zemiaky, hladká múka
Ako na to:Rybie filety umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom a posypeme čerstvým estragónom. Očistené a umyté huby posekáme a sparíme na masle so soľou a bielym korením. Po vychladnutí pridáme posekané čierne olivy, kapary a surový žĺtok. Rybie filety naplníme hubovou zmesou a stočíme. Pečieme na masle v rúre s teplotou 190 C asi desať minút. Potom závitky vyberieme. Výpek dochutíme bielym vínom a smotanou na šľahanie, povaríme a napokon pridáme posekanú petržlenovú alebo koriandrovú vňať. Zemiaky predvaríme v posolenej vode s väčším množstvom masla. Potom ich zľahka pomúčené pečieme v rúre, kým sa na nich nevytvorí kôrka.