Bravčové karé v broskyňovej marináde

Potrebujeme:

600 g bravčového karé bez kosti, 1 konzerva broskyňového kompótu, 200 ml oleja, 2 čili papričky, 50 g čerstvej mäty, soľ, 1 citrón, worcesterová omáčka, grilovacia koreniaca zmes
Ovocie na grilovanie: 1 jablko, 1 hrušku, 2 čerstvé figy, 1 žltý melón

Ako na to:

Vykostené karé odblaníme a nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Každý plátok osolíme, okoreníme grilovacím korením a na dva dni vložíme do marinády, ktorú sme si pripravili rozmixovaním sterilizovaných broskýň s olivovým olejom, čili papričkami, čerstvou mätou, citrónovou kôrou a worcestrovou omáčkou. Marinádu môžeme vylepšiť sladkým červeným vínom. Plátky marinovaného mäsa počas grilovania podľa potreby potierame marinádou. Umyté ovocie zbavíme jadierok a grilujeme rovnako ako mäso s minimálnym množstvom oleja.

14.05.2008

Podobné recepty