Čokoládová tortička s jahodovou salsou
4 vajcia, 250 g lieskových orieškov alebo mandlí, 100 g čokolády na varenie, 50 g masla, 250 ml kyslej smotany, kryštálový cukor, 200 g čerstvých jahôd, 1 citrón, 20 g medu, 20 g čerstvej mäty
Ako na to:Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme posekané lieskovce a nad parou roztopenú čokoládu. Bielka osolíme a ušľaháme z nich tuhý sneh, ktorý pomaly vmiešame do žĺtkovej masy. Cesto nalejeme do maslom potretej formy a pečieme v rúre predhriatej na 170 C asi 15 minút. Podávame s pochúťkovou smotanou ochutenou strúhanou kôrou citróna alebo limetu a jahodovou salsou - posekanými jahodami zmiešanými s trochou medu a čerstvou mätou. Salsu môžeme dochutiť ovocným likérom.