Kačacie prsia so zázvorom a pomarančovou šťavou

Potrebujeme:

400 g kačacích pŕs, 3 pomaranče, 1 citrón, 200 ml olivového oleja, čerstvý zázvor, sójová omáčka, slivkový lekvár, badián, celá škorica, aníz, soľ, 400 g zemiakov, 50 g masla, 200 ml mlieka, čerstvý vanilkový struk

Ako na to:

Kačacie prsia priečne nakrájame na kúsky hrubé asi jeden centimeter. Pomaranče a citrón odšťavíme. Do šťavy pridáme olej, postrúhaný čerstvý zázvor, sójovú alebo ustricovú omáčku, jednu lyžicu slivkového lekváru, badián, celú škoricu a aníz. Zmes dobre premiešame, pridáme kúsky kačacích pŕs a necháme asi dva dni odležať v chladničke. Prsia prudko opečieme na panvici s trochou marinády. Výpek zmiešame so zvyšnou marinádou, prevaríme a podávame k mäsu. Ako prílohu servírujeme zemiakovú kašu rozmiešanú s mliekom, v ktorom sme varili vanilkový struk.

14.05.2008

Podobné recepty