Farebné kuracie ázijské stehná
400 g vykostených kuracích stehien, 1 cibuľa, 3 papriky – červená, zelená, žltá, 1 malá konzerva bambusových výhonkov, pol hrnčeka slepačieho vývaru (môže byť aj instantný bujón), 1 cl sherry, whisky alebo brandy, olej, solamyl, ryža vo varných sáčkoch, kari korenie, ďumbier, sójová omáčka, chili paprička
Ako na to:Vykostenené kuracie stehná pokrájame na kocky, pridáme olej, sójovú omáčku, ďumbier, kari, brandy a solamyl – premiešame. Prikryjeme, necháme asi pol hodinu marinovať. Cibuľu nakrájame pozdĺžne na mesiačiky, papriku na malé kosoštvorce. Na panvici rozpálime olej, marinované mäso na ňom rýchlo osmažíme, potom vyberieme. Do výpeku dáme smažiť cibuľku spolu s paprikou a chilli papričkou. Po minúte varenia pridáme bambusové výhonky a smažíme ešte asi minútu. Do panvice potom vrátime mäso, zalejeme vývarom, pridáme trochu sójovej omáčky. Na miernom ohni povaríme asi sedem minút. Pri príprave ryže môžeme do nej okrem soli pridať kari korenie, ryža tak získa peknú žltú farbu.