Zemiaková roláda s mäsom
600 g zemiakov uvarených v šupke, 2 vajcia, 7 lyžíc polohrubej múky, soľ, 50 g šampiňónov, 1 cibuľa, 300 g mletého mäsa, kečup, paradajkový pretlak, mleté biele korenie, mletý muškátový orech, olej, soľ, petržlenová vňať
Ako na to:Zemiaky ošúpeme, pomelieme, pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho a naplníme plnkou, pričom asi 5 cm od okraja cesta necháme voľných. Cesto preložíme a konce pritlačíme k sebe. Potrieme rozšľahaným vajcom a vo vyhriatej rúre pečieme asi 50 minút. Plnku pripravíme zo zmesi nakrájaných šampiňónov a cibule, udusenej na oleji. Pridáme mleté mäso, lyžicu kečupu, lyžicu paradajkového pretlaku, biele korenie, muškátový orech, soľ a petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame a podusíme.