Kuracie prsia na frankfurtský spôsob

Potrebujeme:

300 g kuracích pŕs, 5 dkg párkov, 1 stredne veľká cibuľa, mletá červená paprika, mlieko, kyslá smotana, olej, soľ, solamyl alebo múka, zemiaky, čerstvá petržlenová vňať

Ako na to:

Kuracie prsia nakrájame na plátky, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a na vopred rozohriatej panvici opečieme z oboch strán. Opečené mäso vyberieme a na tej istej panvici pripravíme omáčku.
Príprava omáčky: Párky a cibuľu nakrájame a opečieme na panvici. Do opečenej zmesi pridáme mletú červenú papriku, ktorú hneď podlejeme mliekom a privedieme do varu. Prevarenú omáčku zahustíme solamylom alebo múkou. Do omáčky vložíme kuracie prsia, zľahka ich necháme prevariť a na záver omáčku zjemníme lyžičkou kyslej smotany. Podávame s varenými zemiakmi a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

13.05.2008

Podobné recepty