Špenátové guľky s paradajkovo - cibuľovým šalátom

Potrebujeme:

500 g mrazeného špenátu, 10 dkg syra parmezán alebo Eidam, 3 vajcia, 0,5 l mlieka, 5 dkg hladkej múky, 20 dkg strúhanky, soľ, biele korenie, muškátový orech, olej
Šalát: 300 g paradajok, 5 dg mladej cibuľky, 1 malý biely jogurt, soľ, biele korenie

Ako na to:

Z mrazeného špenátu vytlačíme nadbytočnú vodu a nasekáme ho. Pridáme 2 vajcia, hladkú múku, strúhanku, soľ, korenie a syr. Všetko dobre premiešame a vytvarujeme guľky, ktoré obalíme vo vajci rozmiešanom s mliekom a v strúhanke. Takto pripravené guľky do zlatista vypražíme na oleji.
Šalát: Paradajky a mladú cibuľku nakrájame, zmiešame, pridáme soľ, nové korenie a na záver biely jogurt. Všetko premiešame a podávame k špenátovým guľkám.

13.05.2008

Podobné recepty