Jahňacie kolienko pečené s cesnakom a rozmarínom

Potrebujeme:

400 g jahňacie koleno s kosťou, 2 zemiaky, fazuľa sterilizovaná, biela aj červená, cesnak, údená slanina, čerstvý rozmarín, čerstvá špargľa, vegeta, soľ, cibuľa, olej

Ako na to:

Jahňacie kolienko najprv marinujeme, pričom marinádu vytvoríme z rozdrveného cesnaku, soli, oleja a rozmarínu. Marinovanie by malo trvať aspoň dvanásť hodín. Takto pripravené kolienko najprv varíme v pare, približne hodinu a potom dáme klasicky piecť. Pečieme asi štvrť hodinu. Zatiaľ nakrájame na malé kúsky slaninu, orestujeme ju spolu s cibuľkou, pridáme oba druhy sterilizovanej fazule, očistenú a predvarenú špargľu, dochutíme cesnakom, vegetou a rozmarínom. Podávame s grilovanými zemiakmi.

13.05.2008

Podobné recepty