Farfalle s lososom a pomarančom
250 g filety z lososa, 2 sladké smotany, alebo smotana na varenie, 1 väčší bujón, 1 pór, suché biele víno, biele korenie, soľ, maslo, cestoviny Farfale, 1 pomaranč, 2 citróny
Ako na to:Lososa nakrájame na kocky, polejeme citrónovou šťavou a jemne osolíme, vložíme do chladničky. Pór nakrájame na kolieska a na masle udusíme vo veľkej panvici (veľká nádoba je nutná, nakoľko sa všetko robí v nej). Zalejeme šľahačkou, pridáme asi 1 dcl vývaru a 1 dcl bieleho vína a biele korenie. Varíme 20 min pokiaľ sa časť vody neodparí a omáčka nezhustne. Medzitým uvaríme cestovinu- osolenú vodu necháme zovrieť, pridáme trocha oleja, pridáme cestovinu, prikryjeme a sporák vypneme. Takto sa nám cestovina nerozvarí. O 5 min, vyberieme, nepremývame vodou, len pridáme trocha masla a premiešame. Omáčku ešte ochutíme - pridáme podľa chuti víno alebo soľ, či citrónovú šťavu. Vložíme lososa a kúsky pokrájaného pomaranča. Ešte trocha povaríme. Nakoniec pridáme cestoviny. Premiešame, povaríme.