Zapekané kuracie stehná s baklažánom
2 porcie
300 g vykostených kuracích stehien, 200 g slaniny, 1 baklažán, 2 stredné cibule, 0,5 kg zemiakov, 200 g čerstvých šampiňónov, 1 smotana na šľahanie, soľ, korenie, vegeta, olej, hladká múka, maslo, majzéna, reďkovka
Vykostené kuracie stehná mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a smažíme. Na druhej panvici orestujeme cibuľu, slaninu. Stehná uložíme do plechu, na ne dáme orestovanú slaninu s cibuľou a baklažán. Ten sme najprv osolili, obalili v hladkej múke a zľahka osmažili. Takto pripravené stehná dáme na pár minút zapiecť. Medzitým pripravíme šampiňónovú omáčku zo smotany na šľahanie a nakrájaných šampiňónov, ktorú sme zahustili s majzénou. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou, jedlo môžeme ozdobiť vykrojenými reďkovkami.