Morčacie prsia plnené orechmi a s čučoriedkovou omáčkou
150 g morčacích pŕs, 50 g vlašských orechov, 10 g citrónu, 30 g čučoriedok, 30 g marmelády, 10 g, smotany na varenie, olej, jablká, chren, cukor, maizena
Obloha: hruška, pomaranč, jahoda, citrón, a iné
Väčšie morčacie plátky naklepeme a mierne pomúčime. Orechy pomelieme, premiešame s cukrom a troškou vody. Touto zmesou potrieme mäso, preložíme na kapsu a na oleji usmažíme. Hotové kapsy preložíme do plechu a udržiavame v teple. Na panvicu dáme čučoriedky, pridáme smotanu na šľahanie, cukor, čerstvý chren, nastrúhané jablká. Necháme prejsť varom, zahustíme majzénou. Môžeme zjemniť pridaním menšieho množstva masla. Mäsovú kapsu prelejeme ovocnou omáčkou, ozdobíme čerstvým ovocím, prípadne šľahačkou. Podávame s opekanými zemiakmi.