Vinohradnícka roštenka s karlovarskou knedľou
150 g hovädzej roštenky, 20 g oleja, 30 g čerstvých šampiňónov, 40 g čerstvej zeleniny – rajčiny, papriky, 2 dcl červeného vína, 20 g hladkej múky, červená mletá paprika sladká, soľ, čierne mleté korenie, vývar, cibuľa, petržlenová vňať, sójová omáčka
Karlovarské knedle: 5 ks bieleho pečiva, 1 dcl mlieka, 1 vajce, 50 g polohrubej múky, 30 g oravskej slaniny, 20 g červenej kápiovej papriky, muškátový orech, soľ, petržlenová vňať
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pomúčime múkou a na rozpálenom oleji osmažíme zo všetkých strán. Dáme do plechu, podlejeme vývarom a necháme piecť asi dvadsať minút. Zatiaľ pripravujeme omáčku a to tak, že nadrobno nakrájanú cibuľku osmažíme do zlatova, pridáme červenú papriku a vývar. Neskôr pridáme nakrájané šampiňóny, čerstvú zeleninu a červené víno. Povaríme a na záver zahustíme zásmažkou. Dochutíme soľou a sójovou omáčkou. Karlovarské knedle nakrájame na menšie kocky, polejeme mliekom, pridáme žĺtok, trochu oleja, soľ, kápiu a slaninku, ktorú sme predtým mierne osmažili. Ďalej pridáme muškátový orech, múku, petržlenovú vňať, vymiešame cesto. Na záver do neho vmiesime vyšľahané bielka. Vyformujeme bochníky a dáme variť do vriacej vody.