Cezar šalát

Potrebujeme:

750 g ľadového šalátu, 300 g chleba, 2 sardelové očká, 100 g parmezánu, 3 vajcia, 2 žĺtky a 1 celé vajce, 150 ml oleja, 100 g parmezánu hobliny, 20 ml octa, soľ, čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku

Ako na to:

Dressing: Do šľahača dáme vajíčka a žĺtky a za stredne rýchleho šľahania postupne pridávame olej. Potom pridáme posekaný cesnak, parmezán, soľ, čierne korenie, znížime frekvenciu šľahania a pridáme ocot. Z chleba odkrojíme kôrku a nakrájame na malé kocky, ktoré potom na sucho osmažíme na panvici a osolíme. Šalát umyjeme a natrháme na stredne veľké kúsky, premiešame s dressingom, posypeme parmezánovými hoblinami a na vrch dáme sardelové očká.

12.05.2008

Podobné recepty